Städtips – Mögel & mögelfläckar

Genom att städa sitt hem grundligt skapar man en plats som är behaglig och inbjudande. Det är roligare att umgås med vänner och familj i ett ren, välorganiserad hus. En av de värsta fienderna till ett rent hus och särskilt rent badrum är mögel och mjöldagg som bildas till följd av hög luftfuktighet.

Städtips för att få bort mögel

När du känner till de bidragande faktorerna till tillväxt av mögelt och mjöldagg och tillämpar några städtips på hur du förhindrar deras tillväxt kommer du känna dig mer säker på din förmåga att hålla ditt hem rent och presentabelt för dina gäster.

Mögel och mjöldagg

Mögel och mjöldagg är två olika typer av svampar som växer bäst i en viss typ av miljö. De är mest benägna att bildas i fuktiga ytor eller ytor med hög luftfuktighet. De växer också mycket i varma och mörka miljöer och platser med dålig ventilation och luftflöde. Det gör att badrum och utrymmet under diskbänken är särskilt utsatta för att utveckla mögel och mjöldagg. Speciellt ett badrum som är dåligt ventilerat under och efter dusch eller bad.

Det är ganska lätt att identifiera mögel och mjöldagg även för ett otränat öga. Mögel är ofta svart, grönt, rött eller blått medan mjöldagg vanligtvis är vitt eller grått i färgen. Båda kan växa på olika typer av ytor såsom tyg, trä, gipsskivor, papper och kakel. Om de blir särskilt koncentrerade börjar de utveckla en unken eller sur lukt.

Svartmögel i badrum

Om det har börjat bildas mögel i ditt badrum ska du börja med att göra en grundlig städning. De flesta rengöringsmedel kommer göra ett bra jobb med detta så välj en favorit och skrubba på tills all mögel och mjöldagg är borta.

När du har fått bort det besvärliga möglet och mjöldagget från ditt badrum är det dags att börja förebygga uppkomsten av framtida problem.

Hemmarengöring kan ta lång mycket tid, men du kan minska arbetet med bara några enkla tips som skyddar mot mögel. Alternativt kan du frigöra än mer tid genom att anlita en städfirma i Norrtälje som tillhandahåller städare på dags-, vecko- eller månadsbasis. Det kommer att säkerställa att ditt hem är fläckfritt och fritt från svamp och skadliga bakterier. Vilket gör ditt hem till en hälsosammare miljö för din familj.