Vad kan jag som hyresvärd förvänta mig av ett flyttstäd från hyresgästen?

Om du är hyresvärd vet du hur viktigt det är att få hyreshus, lägenheter och studiolägenheter rena mellan hyresgästerna. Det är avgörande att det har städats både på insidan och utsidan, samt uppifrån och ned. Då kan du besikta bostaden och åtgärda eventuella skador som kan ha uppkommit innan en ny hyresgäst flyttar in.

Fixar hyresgästen flyttstäd själv eller bör du som hyresvärd kontakta en städfirma?

Många hyresgäster utför sitt eget flyttstäd själva på så sätt att de inte förlorar sin depositionsavgift. Men vissa hyresgästen klarar inte av detta på grund av en mängd olika anledningar. Såsom exempelvis av hälsoskäl, att de känner sig utmattade efter arbetsdagen eller att de är en ensamstående förälder. Om du befinner dig i en av dessa situation kan du behöva anlita en städfirma som specialiserat sig på flyttstäd.

Städfirmor i Norrtälje

Det finns många städfirmor i Norrtälje som kan erbjuda flyttstäd för att få din hyresbostad i gott skick innan ditt kontrakt löper ut, men du bör hitta en som kan göra det bästa jobbet för dig till ett resonabelt pris. En av de första sakerna du bör fråga efter när du ringer städfirmorna är deras referenser från gamla kunder. Det kan spara dig en hel del huvudvärk om du sorterar ut bara de professionella städfirmorna redan från början.

När du bestämmer med städfirman att de ska komma och grundligt städa din lägenhet är det viktigt att du ger dem detaljerade instruktioner på vad du förväntar dig att de ska göra. Det kan hjälpa om du möter dem i bostaden och går igenom städningen med dem. Samt att du talar om för dem att du kommer att komma tillbaka när städningen är utförd för att dubbelkolla att arbetet blivit utgjort på det sätt som städfirman utlovat i förväg.

Vad omfattar städtjänsten flyttstäd?

Ett flyttstäd är en av de mest omfattande städtjänster du kan köpa av en städfirma. Vissa av de saker som de professionella städarna då utför är exempelvis fönsterputs, avtorkning av alla ytor, rengöring av väggar och dörrar, djuprengöring av badrum inklusive badkaret, duschhandtaget och toaletten o.s.v. De ansvarar också för att det blir dammsuget och moppat överallt, och detta inkluderar även en rengöring av heltäckningsmattan. Ett flyttstäd kan också innehålla rengöring av kylskåpet och ugnen. Städarna bör också hålla utkik efter eventuella skador i bostaden såsom fukt på väggarna eller taken, droppande kranar eller stopp i avlopp då dessa problem kommer att behöva åtgärdas innan en ny hyresgäst kan se bostaden och än mer flytta in.